Energiaa rakkaudella vai pelolla

09.12.2020

Mitä energia on? Missä sitä on ja missä muodossa? Yksinkertainen vastaus on, että kaikkialla, mutta mitä se sitten loppujen lopuksi onkaan?

Jouduin kaivamaan kouluaikojen kirjoja esille itsekin ymmärtääkseni energiaa ja miten se esiintyy.

Ylhäällä kuvassa on atomi. Atomin ytimessä on neutroneita sekä protoneita. Ytimen ympärillä on elektronikehät, jossa elektronit vipeltävät. 99,99% atomin massasta sijaitsee sen ytimessä, mutta ytimen halkaisija on vain noin 1/10000 koko atomin halkaisijasta. Eli suurin osa atomista on "ei mitään".

Kaikki muistavat kouluajoiltaan kuuluisan alkuainetaulukon. Kaikki alkuaineet koostuvat atomeista. Kaikki aineet koostuvat alkuaineista. Näin ollen kaikki koostuvat samoista aineista eli atomeista- maapallo, Ihmisen solut, ilma ja erilaiset kaasut, kaikki.

Tarkemmin tarkasteltuna kun katsoo atomin koostumusta, sen ydin on kiinteää ainetta ja sen ympärillä on vain energiaa. Ytimen osuus koko atomista on siis vain n. 0,00001%. Näin ollen atomi on 99,9999% energiaa. Tästä voidaan tehdä johtopäätös, että atomi on pääsääntöisesti vain energiaa, niin kuin myös kaikki alkuaineet. Kun alkuaine on energiaa, niin kaikki mitä maapallolla on, on myös vain energiaa, mukaan lukien ihminen!

Ihminen kuvittelee, että energia on pelkästään jotain mystistä ainetta, mitä ei pysty havaitsemaan tai koskemaan. Me teemme sitä joka päivä ja koko ajan. Kaikki on energiaa, jopa ajatukset. Jos kaikki on energiaa, miten me ihmiset sen itsessämme hyödynnämme. Ensimmäisenä meille tulee mieleen energiasta ruoka tai sähkö. Energiaa löytyy meistä itsestämme. Kysymys kuuluukin, miten voisimme hyödyntää sitä omassa elämässämme, muokkaamalla tätä kyseenomaista energiaa mistä me olemme tehty? Tehdäänpä pieni ajatusleikki:

Mistä tulee tieto, joka ohjaa sydämen lyöntejä? Se on osa autonomista hermojärjestelmää.

Missä hermojärjestelmä sijaitsee? Aivoissa. Aivojen limbinenjärjestelmä on osa autonomista hermojärjestelmää.

Onko aivoissa tiettyjä kudoksia, jotka ovat vastuussa sydämen lyönneistä? On.

Mistä kudokset on tehty? Soluista.

Mistä solut on tehty? Molekyyleistä.

Mistä molekyylit on tehty? Atomeista.

Mistä atomit on tehty? Sub-atomisista hiukkasista.

Mistä sub-atomiset hiukkaset koostuvat. Energiasta.

(J. Dispenza, 2011 Luo itsesi uudelleen)

Tätä energiaa on kaikkialla ja kaikki. Tällä energialla ihminen siis pysyy hengissä - "ei millään", mutta kaikella (99,9999%).

Jos ihminen koostuu 99,9999% energiasta, niin tällöin ihminen kykenee muuntautumaan juuri sellaiseksi kuin haluaa. Ajatellaanpa vaikka sairauksia. Ajankohtaisena aiheena on esimerkiksi virus. Virus tarvitsee ihmisessä isäntäsolua, johon se "tunkeutuu" ja alkaa tekemään tuhojaan. Mistä ne solut on nyt sitten tehtykään? Atomeista, joissa on 99,9999% energiaa ja joka loppujen lopuksi säätelee aivoja ja kaikkea muutakin. Maalaisjärjen mukaan pelkällä ajattelumallilla meillä ihmisillä on mahdollisuus torjua erilaisia viruksia tällä energialla, koska tätä energiaa me pystymme muuttamaan hetkessä, jos todella haluamme. Kyse on tunnetilasta, mitä itse luomme itsellemme joko rakkaudella tai pelolla.

Teetkö asioita rakkaudesta vai pelosta? Kumpi hallitsee sinua? Kaikkien ihmisten tekojen takana on joko rakkaus tai pelko. Me tunnemme pelon ja rakkauden usealla eri kielellä. Monet saattavat tuntea surua, vihaa ja kateutta. Kaikki nämä ovat juonnettavissa pelon tilasta. Rakkautta voidaan tuntea mm. ilolla ja hyväksynnällä.

Pelko on energiaa, joka supistuu, sulkeutuu, vetäytyy, pakenee, kätkeytyy, kasautuu tai vahingoittaa. Rakkaus on energiaa, joka laajenee, avautuu, levittäytyy, pysyy, jakaa ja parantaa.

Pelko kietoo ruumiin vaatteisiin, rakkaus sallii alastomuuden. Pelko takertuu tavaraan, rakkaus antaa. Pelko kuristaa, rakkaus pitää hyvänä. Pelko tarttuu kiinni, rakkaus päästää irti. Pelko hermostuttaa, rakkaus rauhoittaa. Pelko hyökkää, rakkaus hyvittää.

(Neale Donald Walsch 1999 Keskusteluja Jumalan kanssa)

Kun tunnetilat ovat energiaa, niin tällöin rakkaus ja pelkokin ovat energiaa. Energiat käyttäytyvät vain eri tavoilla. Mitä sitten erilaiset tunnetilat saavat aikaan kehossamme?

Kaikilla meillä on erilaisia kokemuksia elämästä ja hetken tuomista tunnetiloista. Me kaikki olemme kokeneet pelon- ja kauhunhetkiä elämässämme. Tunnemme kuinka aivot antavat käskyn kehollemme tuottaa adrenaliinia vereen. Tästä aiheutuu sydämelle hyvin kiihkeä ja voimakas sydämen pumppauksen tunne. Tunnemme kuinka ihomme ja koko kroppamme valmistautuu selviämistilanteeseen. Jos tilanne on ollut hankala, niin saatamme jäädä ko. tilaan vielä useaksi tunniksi emmekä pysty käsittelemään asioita järkevällä tasolla. Vielä päivien päästä saatamme manata pelkotilaa tai tapahtunutta ystävillemme ja läheisillemme. Jälleen tuo sama tila virittäytyy osaksi valtaamme, vaikka tapahtuma olisi kuinka historiaa jo. Miksi teemme näin? Sehän on mennyttä. Samanlainen kokemus saattaa tulla tulevaisuudesta. Alamme jo etukäteen pelätä tulevaa tapahtumaa, jota vielä ei ole tapahtunut, eikä välttämättä tapahdukaan. Tai tapahtumasta voi seurata pitkällä aikavälillä jotain mahtavaa tai suurta, juuri tuota mitä pelkäsimme jo aikoja etukäteen pelkällä ajatuksella.

Me kaikki olemme kokeneet myöskin suuria hyvän olon tunteita elämässämme kuten rakastumista tai onnistumisia. Nämä hyvät ja positiiviset kokemukset aiheuttavat elimistössämme lähes tulkoon samanlaisia tunteita kuin pelkotila. Rakastumisessa "onnellisuushormoneja" erittyy elimistöön, joka saa koko kropan kihelmöimään sekä melkein sydämen pomppaamaan ulos rinnasta. Ero rakkauden tilan ja pelkotilan välillä on vain se, että ihmiset tuntevat sen kehossaan, kummasta tilasta on kyse. Rakkauden tilasta emme osaa kuvitella etukäteen tai valmistautua siihen. Ne vain tulevat, kun ne tulevat. Miksi emme voisi valmistautua siihen tai ajaa omaa energeettistä tilaa tapahtumaan niitä asioita? Pystymmehän jo etukäteen luomaan sen pelkotilankin ja kun se tapahtuu, niin sanomme ääneen, että arvasinhan tämän. Onko kyse siitä, että elämme pelon kautta ja emme uskalla luottaa itseemme niin paljoa että hyvääkin voisi tapahtua. Hyvänä esimerkkinä pidän urheilusuoritusta, missä ruotsalainen seiväshyppääjä Armand Duplantis yrittää maailmanennätystä. VÄÄRIN. Duplantis ei yritä sitä. Duplantis sanoo jo viikkoja ennen yritystä, että hän hyppää uuden maailmanennätyksen ja helposti. Suorituksen aikana voi nähdä ja tuntea Armandin virittäytyneen tuohon kuuluisaan flow-tilaan, jossa mielessä ennen suoritusta hypätään se maailmanennätys. Näin hän tekikin. Voisitteko kuvitella, että seiväshyppääjä pystyy ylittämään yli 6m, jos sanoisi itselleen ennen hyppyä, että yritän, muttei se kuitenkaan onnistu? Kaikki on energiaa. Emmekö me ihmiset voisi virittäytyä samaan flow tilaan oman elämämme kanssa? Emmekö voisi tehdä omaa maailmanennätystä omassa elämässämme?

Ihmisen aivot ovat monimutkainen järjestelmä. Kun ihminen tuntee joko rakkautta tai pelkoa, niin erilaiset kemialliset yhdisteet valtaavat kehon ja tuntemaan sen kuten aivot haluavat.

Kun me ihmiset haluamme muuttaa tuntemuksia kehossa, niin ydinasiana on muuttaa ajatusmallejamme. Esim. ajattelemme, ettemme sairastu tai näemme itsemme terveenä eikä sairaana. Tämä on se 99,9999% asiasta, ettemme sairastu. Osana on tietysti liikunta sekä terveellinen ruokavalio, koska näiden avulla tunnemme itsemme enemmän terveeksi. Sama asia pätee kaikissa muissakin asioissa. Me ihmiset näemme kaiken kiinteänä aineena - pöydät, tuolit, autot, menestymisen aivan kaiken. Kuten yllä on todettu kaikki...99,9999% on se mitä me itse voimme muuttaa. Jos näemme itsemme menestyvänä - menestymme. Jos näemme itsemme sairaana, sairastumme. Jos näemme itsellämme tietyn talon- energia kenttä alkaa muuntumaan ja jollain konstilla tulemme sen talon saamaan. Kuten tiedekin on todennut, tuo sama energia löytyy joka paikasta, jopa maapallomme ulkopuolelta, avaruudesta. Yli sata vuotta sitten saksalainen lääkäri Robert Von Meyer löysi energian ominaisuuden: energia ei voi kadota eikä syntyä uudelleen. Hän keksi siis energian säilymisen lain. Luonnossa olevista prosesseista, mitä havaitsemme, energia muuttuu muodosta toiseen, mutta ei siis häviä tai lisäänny lainkaan. Tämä vastaa aineen häviämättömyyden lakia-massa ei häviä, mutta voi vaihtaa muotoaan. Myöhemmin kuuluisa Albert Einstein yhdisti nämä kaksi lakia. Hänen suhteellisuusteoriansa tärkeänä tuloksena oli päätelmä, että massa ja energia ovat perustaltaan samoja ja tietyissä olosuhteissa voivat muuntua toisikseen. Massasta voi tulla energiaa ja energiasta voi siis tulla massaa, eli fyysistä ainetta. Energianlainalaisuuden mukaan energiaa ei siis voi luoda lisää eikä sitä voi hävittää. Ajatukset ovat energiaa ja jos keskittyy tiettyyn asiaan, se ei häviä. Energian muotoa voi kylläkin muovata- aineellistaa!

Skeptikot tietysti ajattelevat, että teorian kautta varmaan mahdollista kaikki tämä, mutta eihän se näin voi olla. Kuinka monella teistä on tapahtunut jokin asia, mitä olette oikein miettinyt tai halunut? Varmasti kaikilla.

Kerronpa teille loppuun pienen tarinan siitä mitä itselleni tapahtui kesällä 2018:

Elämäni oli tietynlaisessa käännekohdassa, jossa tapahtumia oli, jos jonkin moista. Kaikki tapahtumat eivät olleet niin mieluisia sillä hetkellä, josta olin aika "huonona". Oli kesäloma ja tapahtuneet tapahtumat olivat mielessäni koko loman ajan. Koko kesäloman aikana kävin Helsingin rantakallioilla miettimässä omia asioitani ja totesinkin useana päivänä, että en kyllä kykene loman jälkeen tekemään työtäni, niin kuin itse olisin halunut. Toivoin hartaasti tälle kesälomalle 4 viikon "jatkoa", jotta saisin mieleni jälleen kuntoon. Loma loppui ja jouduin palaamaan töihin (silloin toimin personal trainerina kuntosalilla). Viikko meni ja ajatukset olivat edelleen aivan jossain muualla. Tuli seuraava viikko ja se ikuinen tiistai, jonka muista aina. Töihini mentäessä klo. 18 tuli päivän ensimmäinen asiakkaani. Asiakkaan tehtyä alkulämmittelyn, aloitimme jalkaprässillä. Nostin 25kg:n painon telineestä ja hupsista suoraan isovarpaan päälle. Kipu oli viiltävä. Taksilla suoraan sairaalaan ja kuvaukseen. Lääkäri onneksi sanoi, että isovarvas oli murtunut pitkittäin eikä poikittain, koska se olisi muuten mennyt poikki kokonaan. Sain viikon sairaslomaa. Ihmeen kaupalla varvas ei haitannut lainkaan elämääni tuon viikon aikana, pystyin jopa treenaamaan normaalisti. Toki hieman ihmettelin asiaa. Viikon päästä samaan sairaalaan ja uuteen kuvaukseen, varmistamaan, miten varvas oli alkanut luutua. Kuvauksen jälkeen lääkäri pyysi huoneeseensa ja kummastuksekseni hän raapi päätään huoneessa katsoessaan kuvaa varpaastani. Hän ihmetteli sitä, miten varpaani oli tuon viikon aikana luutunut jo lähes täysin. Hän vaan totesi "no, onhan tässä hieman ihmettä" johon itse vastasin "sitä en ihmettele lainkaan". No lääkäri siinä ihmetteli jonkin aikaa ja kysyi mitä teen työkseni ja kerroin. Sitten saapui se todellinen ihme - Hän sanoi, että voisit mennä töihin, mutta kun olet personal trainer, niin varmuuden vuoksi joudun antamaan lisää sairaslomaa 3 viikkoa - eli yhteensä 4 viikkoa sairaslomaa. Kotiin mentyä itsekin hieman häkellyin - toivoin 4 viikon "lisälepolomaa" ja se tuli. Tästä muutamia kuukausia myöhemmin kävin itse kanavoinnissa ja kysyin tätä asiaa. Vastaus oli hyvinkin selvä; itse loit ajatuksillasi tapahtuman energiakenttääsi ja loit etukäteen tapahtuman, joka aineellistui. Näin me voimme ajatuksilla muuttaa energiaa aineeksi.

Haluatko sinä elää rakkauden energiaa, jossa sinulla on kaikki hyvin? Vai haluatko elää pelon tunteella, jossa sairastuttaa itsensä ja saa juuri sellaisen "huonon" elämän, kuin omissa ajatuksissaan muodostaa?

Tehkää asioita mitä rakastatte. Tehkää se rakkaudella. Älkää murehtiko mennyttä ja pelätkö tulevaisuutta. Aikaa ei ole olemassa, on vain nykyhetki jossa me elämme.

Tietoisuus ry järjestää Löydä oma elämänpolkusi kurssin 5.3.2022 lähtien (7 lauantaipäivää). Kurssin tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle oman voiman ja polun löytäminen. Kurssilla annetaan eväät miten saada itselleen kanavoitua tietoa, miten hyödyntää sitä omassa elämässään sekä luoda oman elämän menestystarina - olla oman elämänsä maailmanmestari.

Lisätietoja löytyy täältä.

Rakkautta kaikille