Henkisyys Mikkeli

10.08.2022

Henkisyys nostaa päätään maassamme monella eri tapaa, monella eri paikkakunnalla. Monet puhuu uushenkisyydestä tai New age kulttuurista. Niistä en tiedä yhtään mitään. Kun mainitaan sana henkinen ryhmä tai henkiset ihmiset, niin monella tulee mieleen uskonnollisia rituaaleja tai lauluja laulava ihminen tai ryhmä. Henkisyydellä on monta merkitystä ja merkitys on kullekin henkilölle omansa. Se voi tarkoittaa toiselle aivan jotain muuta kuin toiselle. Tässä Henkisyys ryhmässä emme määrittele ihmisten henkisyyttä taikka tasoa. Kaikki saa kulkea omaa polkuaan, omaan tahtiin.


Mikä sitten Henkisyys Mikkeli on ja millaisia ihmisiä ryhmässä on?

Henkisyys Mikkeli ryhmä perustettiin kesällä 2022. Kuten nimestäkin voidaan tehdä johtopäätös, ryhmä koostuu Mikkeliläisistä. Toki ryhmässä on mukana koko Etelä-Savon alueelta, niin Kangasniemeltä sekä Mäntyharjulta. Ryhmään kuuluu myöskin ihmisiä aina Helsingistä ja muualtakin Suomesta asti. Onhan Etelä-Savo lomapaikkoja täynnä, jossa ihmiset viettävät kesänsä. Kaikki ovat tervetulleita ryhmään.

Ajatus ryhmän perustamisesta tuli, että ihmiset kokoontuisivat fyysisesti yhdessä. Toimimme ainoastaan Facebookissa. Emme postaa sinne juurikaan mitään, ainoastaan tapahtumien ja tapaamisten ajankohdista sekä paikasta. Idea tässä onkin, että ihmiset kokoontuisivat tapaamaan toisiaan. Viimeiset pari vuotta onkin mennyt erilaisten tietoteknisten järjestelmien kautta oleviin tapaamisiin. Se ei ole ryhmämme alkuperäinen tarkoitus.

Ryhmässä on tällä hetkellä n. 60 jäsentä. Jäsenet koostuvat erilaisista taustoista. Ryhmässä löytyy osaamista mm. kasvien kasvatukseen, luonnon antimien ymmärtämiseen, retriittien järjestäjiin, kanavoitsijoita, astrologian tuntijoita, energiahoitajia, homeopaatteja jne. Itse näenkin ryhmän monipuolisuuden vahvuutena koko ryhmälle. Se onkin yksi ryhmän tarkoituksena - jakaa osaamista sekä tietotaitoa muille. Jos jollakin on kysymyksiä esim. kasvimaan perustamisesta, niin tietoa saa ryhmän sisältä. Kuten kaikki varmasti aistii sen, että Suomen tilanne on ollut heikkenemään päin jo jonkin aikaa, niin näitä taitoja, joita ryhmässämmekin on, tarvitaan jossakin vaiheessa. Tällöin on olemassa verkosto, josta apua saadaan. Vastaavanlaisia ryhmiä tulisikin perustaa ympäri Suomen, paikkakuntakohtaisesti. Henkisyys Mikkeli saikin jo aikaan sen, että Kangasniemi perusti oman ryhmänsä. Olisikin hienoa, jos ryhmiä perustettaisiin ympäri Suomen. Toki onhan näitä jo olemassakin.

Mitä teemme tapaamisilla?

Olemme pyrkineet saamaan jokaiselle tapaamiselle teeman. Vaikka teemaa ei olisikaan, niin kaikki tapaamiset muokkautuvat sen mukaisesti, missä tapaaminen järjestetään. Pyrimme suurimman osan tapahtumista järjestää ryhmäläisten luona, jotta opimme tuntemaan toisemme sekä osaamisen/ymmärryksen erilaisiin asioihin parhaiten. Teemoina, mitä olemme järjestäneet ovat olleet mm. meditointi sekä kanavointi. Meditoinnista tuleekin varmaan vakituinen tapahtuma-aihe pitkällä aikavälillä. Toisin sanoen mitään erikoisia tapahtumia ei ole luvassa, ainoastaan yhteenkuuluvuutta ja mielekkäiden aiheiden kanssa pohtimista, unohtamatta verkostoitumista.

Kaikki toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Tapahtumissa saa käydä, jos aika ja into antaa myötä. Kaikki ei pääse kaikkiin tapahtumiin. Saa tulla silloin kun siltä tuntuu. Vaikka ryhmässä on n. 60 jäsentä, alkaa ryhmän sisällä muodostumaan "ydinporukkaa", jotka useimmiten osallistuvat tapaamisiin. Kuten Universumissa on sanonta; ei ole sattumia ja kaikella on myös tarkoituksensa, niin tälläkin on. Ydinryhmällä saattaa olla jokin tietty tarkoituksensa, riippuen paikkakunnasta.

Vaikka ryhmämme on uudehko, kesällä 2022 perustettu, niin nyt tiedän jo, että se on oikea valinta. Niin kuin aiemmin mainitsin, tulee vielä aika, jolloin eri asiantuntijuutta tarvitaan. Paras ratkaisu siihen on verkostoituminen samanhenkisten ihmisten kanssa.

Jos jotain kiinnostaa lisätieto ryhmästämme, niin lisätietoja voi kysellä sähköpostitse.

Oikein hyvää loppukesää kaikille lukijoille.