Illuusio osa I - Illuusiot synnyttävät pettymyksen

22.11.2020

Ihminen elää kaksijakoisessa maailmassa ja mieli/ego kuvittelee silti kaiken aikaa saavuttavansa jotain täydellistä. Sitten kun saavutan tämän, olen onnellinen. Unelmiesi kumppani on siellä jossain. Olen onnellinen kun....Egosi elää kuvitelmassa/valheessa ja luo kuvitelmaa/valhetta jatkuvasti.

Se, että saavutat haluamasi ja huomaat ettet olekaan tyytyväinen koet pettymystä, kiukkua ja turhautumista. Suurin osa ihmisistä elää näin ja siksi maailmassa on niin paljon kärsimystä.

Voit silti elää hyvää elämää, mutta kumppanisi ja elämäsi eivät välttämättä vastaa kuvitelmaasi. Todellisessa elämässä on kaiken aikaa ylämäkiä ja alamäkiä, iloja ja vaikeuksia, asioita, joista pidät ja asioita, joista et pidä oli elämäsi tai kumppanisi millainen tahansa. Tämä on kaksijakoisuutta.

Illuusio pitää sisällään vain yhden puolen totuudesta. Kun kuvittelet että joku tai jokin on tietynlainen ja huomaat että ei olekaan niin koet pettymystä ja kiukkua. "Eihän tämän näin pitänyt mennä!"

Totta kai tiedät tämän, tiedät, että elämä ei ole täydellistä. Mutta elätkö tuota tietoasi todeksi vai jatkatko illuusioiden luomista ja pettymyksien kokemista?

Tietoinen itsesi tietää totuuden elämästä, mutta tiedostamaton eli egosi ei halua nähdä totuutta ja teeskentelee, että asiat ovat eri tavalla kuin ovatkaan. Tiedostamaton on ääni pääsi sisällä, egosi. Jos olet tiedostamaton eli kuuntelet ja toimit egostasi lähtöisin, niin koet elämässäsi paljon pettymyksiä ja turhautumista. Suurin osa ihmisistä kokee pettymystä jatkuvasti.

Pettymys kertoo sen, että sinulla oli odotuksia jonkun tai jonkin suhteen, eivätkä odotuksesi täyttyneet. Jos sinulla ei olisi ollut odotuksia et olisi kokenut pettymystä vaan olisit ollut avoin sille mitä on. Illuusion tai uskomuksen, joka oikeasti on kuvitelmaa/valhetta, jonka egosi on luonut odottaa juuri sitä mitä on luonut ja silloin se mitä on jää kokematta ja huomaamatta ja seurauksena on pettymys. Hyvin harvoin elämä tai muut ihmiset toteuttavat egosi valhetta.

Suunnaton määrä surua, kiukkua, syytöksiä ja vastustusta siitä, että ihmiset odottavat, että elämä olisi tietynlainen. Ihminen todella uskoo omiin kuvitelmiinsa. Mutta kukaan ei kysy "Miksi se olisi näin?" "Kuka sanoo, että näin on?" Kysyessäsi huomaat, että egosi sanoo näin. Oikeasti elämä on mitä se on ja kukaan ei tiedä millainen se tulee olemaan, vaikka egosi kuinka haluaisi toisin. Elämä ja muut ihmiset eivät ole olemassa ja elämässä sinun kuvitelmia todeksi.

Ihmisen on vaikea kyseenalaistaa tunteitaan ja usein syytetään elämää ja elämän epäoikeudenmukaisuutta tai toisia ihmisiä. Onnettomat ihmiset yleensä syyttävät muita onnettomuudestaan ja toivovat, että muutkin olisivat onnettomia tai ovat kateellisia muille. Niin kauan, kun uskot valheeseesi tulet kokemaan surua, vihaa, syyttelyä ja vastustusta. Kun alat kyseenalaistamaan ajatuksesi, illuusiot, kuvitelmat ja uskomukset vapaudut tilaan, jossa voit vastaan ottaa ihmiset ja elämän sellaisena kuin ne ovat. Tärkeää on, että ymmärrät että koet omia tunteitasi, jotka olet itse luonut, kukaan muu ei niitä luo sinulle, etkä silloin voi syyttää ketään muuta tunteistasi tai ketään muuta tunteidesi aiheuttajaksi.

Tutki ajatuksiasi ja sitä millaisia tunteita ajatuksesi herättävät. Katso syvemmälle ja ymmärrä kuinka alitajuntasi toimii ohjelmointina ajatuksillesi, reaktioillesi ja tunteillesi. Kun tulet tietoiseksi ajatuksistasi ja tunteistasi voit valita olla toimimatta niiden vaatimalla tavalla.

Elikä:

  • Tule tietoiseksi ajatuksistasi.
  • Näe miten ajatuksesi saavat sinut uskomaan ja kuvittelemaan asioita itsestäsi, muista ja elämästä, jotka eivät ole totta.
  • Huomaa miten nämä kuvitelmasi saavat sinut tuntemaan kiukkua, pelkoa, surua, vihamielisyyttä, kun totuus onkin erilainen kuin kuvitelmasi.
  • Ymmärrä mitä nämä tunteet aiheuttavat elämässäsi. Katso myös laajemmin tätä ihmisyyden toimintoa, suurin osa ihmisistä kokee näin ja näistä tunteista aiheutuvat sodat, ristiriidat, kärsimys ja kipu.
  • Jos haluat lopettaa nämä niin tiedosta negatiivisten tunteiden takana olevat valheelliset ja kuvitellut ajatukset.
  • Opettele näkemään ja kokemaan elämä sellaisena kuin se on. Ennen kaikkea hyväksy muut sellaisina kuin he ovat.

Tämä on tie korkeampaan värähtelyyn. Jotta sodat ja viha maailmassa loppuisivat, jokaisen ihmisen tulee lopettaa oma kärsimyksensä olemalla totuudellinen itselleen ja näkemällä oma harha ajatuksissaan ja uskomuksissaan ja tämän kautta hallitsemaan tunteensa.

Tarvitset harjoitusta tullaksesi tietoiseksi ajatuksistasi. Suurin osa ihmisistä elää tiedostamatta mikä heitä ohjaa. Paras ja nopein tapa oppia kuulemaan omia ajatuksia on meditaatio. Kun olet oppinut kuulemaan ajatuksesi lähde kyseenalaistamaan niiden merkitys sinulle, mihin ne johdattavat sinua? Pelkästään seuraamalla ajatuksiasi et vielä ole siinä tilassa, että välttäisit tunteet joita ajatuksiasi seuraa.

Ellet näe, että ajatuksesi pohjautuvat väärille oletuksille elämästäsi, sitä kuinka ne johdattavat sinut harhaan, et pysty vapautumaan tunteista, joita nämä väärät uskomukset sinussa herättävät.

Tee testi: Kysy ajatuksestasi onko tämä AINA totta. Se mikä on aina totta, on totta läpi aikojen. Jos jokin ei ole aina totta, se on osittainen totuus eli melkoisella varmuudella valhe. Kaikkien ajatukset ovat täynnä näitä puolitotuuksia, mielipiteitä, oletuksia, yleistyksiä, kuvitelmia toisesta ja toisen haluista ja niitä pidetään totuuksina. Kun tutkit ajatuksiasi, huomaat että hyvin harva ajatuksistasi selviää tästä testistä. Näin alat ymmärtämään ja kokemaan kuinka valheelliset ajatukset johdattavat sinut elämään, jossa koet pettymystä jatkuvasti.

Kun tulet tietoiseksi, kuinka ajatukset johdattelevat sinua harhaan ja kuinka ne synnyttävät tunteita, joihin reagoit, ja näiden yllä olevien harjoitusten kautta saat vähitellen hallintaan omat ajatuksesi, huomaat että sinulla nousee tunteita edelleen, mutta tunteet eivät hallitse sinua vaan sinä hallitset tunteesi ja saat vapauden valita, miten toimit.

Silloin sinun korkeampi tietoisuutesi elää kauttasi ja hallitsee egoasi. Tämä tuo muutoksen, jossa vapautat itsesi elämää hyvää elämää, jossa voit kokea iloa, vapautta, hyvyyttä, rakkautta ja jakamista.

Susan Hedman 31.08.2020​​​

Olemus.fi