Johanneksen kertomaa

15.11.2020

Johanneksen ilmestys eli Ilmestyskirja, tuo tuttu kirjoitus Raamatusta, jota kukaan ei oikein kuitenkaan tiedä, mistä se kertoo ja mitä se pitää sisällään. Ilmestyskirja on Uuden testamentin viimeinen kirja ja ainoa apokalypsi eli ilmestyskirja. Se kertoo lopun ajan tapahtumista, tulevista vitsauksista ja sodista, Jeesuksen paluusta maan päälle, maailman tuomitsemisesta, ihmisten jakamisesta Taivaaseen ja Helvettiin, sekä Uudesta Jerusalemista.

Ilmestyskirja on laadittu useiden ilmestysten sarjoista. Ilmestyskirjallisuudelle tyypilliseen tapaan sanoma on verhottu peitekielisiin näkyihin. Johannes-niminen kirjoittaja esiintyy teoksessa omalla nimellään. Perinteisesti kirjoittajana on pidetty apostoli Johannesta. Ilmestyskirjan ja Johanneksen evankeliumin kielelliset erot ovat kuitenkin niin suuret, että jo useat varhaiskristilliset kirkkoisät katsoivat ne eri kirjoittajien kädestä kirjoitetuiksi. Toiset kuitenkin hyväksyivät teoksen Johanneksen kirjoittamaksi. Myös historiallinen tosiasia on, että apostoli Johannes oli juuri tähän aikaan karkotettuna uskonsa tähden Patmoksen saarelle. Teos on todennäköisesti syntynyt 90-luvulla jaa. Vähässä-Aasiassa. Ehkä suurin ongelma tulkittaessa Johanneksen ilmestystä on, että ei ole käytössä Raamatun alkuperäistä tekstiä. Todellisuudessa emme voi tietää, mitä näyt pitivät sisällään ja mitä oikeasti on kirjoitettu.

Jotkut protestantit kutsuvat kirjaa nimellä Jeesuksen Kristuksen ilmestys (kuten kirjan ensimmäinen jae ilmaisee) sekä hyväksyvät, että Johannes on kirjoittanut ilmestyksen muistiin, mutta ei ole sen alkulähde.

Ilmestyskirja on Raamatun vaikeimmin ymmärrettävissä oleva kirja. Sen sisällöstä, kuten henkilöiden ja paikkojen nimistä ja tapahtumista, on olemassa lukuisia erilaisia tulkintoja. Kristinuskon perinteisen näkemyksen mukaan kirja kertoo juuri maailmanlopusta. Joidenkin näkemysten mukaan kirja kertoo myös oman aikansa kristittyjen vainoista, ja on tarkoitettu rohkaisemaan vainottuja seurakuntia.

(wikipedia)

Miksi kirjoittaa tekstiä tällaisesta asiasta? Ensinnäkin kuten aiemmin olen kirjoittanut blogitekstissäni Kirkko ja Uskonto - maailman suurin salaliitto ihmisyyttä kohtaan, niin itse en usko kaikkiin raamatun teksteihin. Onhan se kirjoitettu vuosisatojen ajan ihmiskynällä ja aina mukaan löytyy egon tuottamaa mielikuvitusta jopa historiasta. Mutta kyseessä on Johanneksen Ilmestys, eli Ilmestyskirja. Itseäni tässä kiinnostaa kovasti profetia ja ennustukset tulevaisuudesta. Joku on varmasti joskus nähnyt "tulevaisuuden" välähdyksen ja kertonut sen eteenpäin. Tämä ei ole epänormaalia lainkaan. Tai kukaan ei ole nähnyt tulevaisuuteen, vaan eri aikaikkunaan, joka sillä hetkellä näytti hänelle tulevaa tapahtumaa. Täytyy aina muistaa, että tulevaisuus on illuusiota, koska ei ole olemassa kuin nykyhetki. Miksi siis kirjoitan aiheesta? Aihe on sinänsä mielenkiintoinen. Kun katsoo uutisia, niin maailma näyttää siltä kuin "hyvän" ja "pahan" viimeinen taistelu olisi käynnissä. Muistetaan nyt vielä se tosiasia, ettei hyvää tai pahaa ole. Kaikki on siis ainoastaan Jumalan luomaa omaa näytelmää, jolla saadaan ihmiset muistamaan, keitä olemme ja mistä tulemme.

Tästä näytelmästähän Johanneksen ennustuksessakin on kyse. Tarkastellaan tarkemmin Johanneksen ennustuksia, mitä ne pitävät sisällä ja mihin niillä voitaisiin viitata. Sanon vielä, että en ole aiemmin perehtynyt asiaan kovin syvästi, koska olen hieman skeptinen Raamatun ennusteisiin. Halusin kuitenkin kirjoittaa tekstin lähinnä niille ihmisille, jotka Raamattuun ei juurikaan ole perehtynyt. Kaikki voivat tehdä omat johtopäätöksensä asioista mitä Johannes ennusti ja mitä nyt on käynnissä, onko niissä yhtäläisyyksiä.

Ensimmäisessä Johanneksen näkemässä näyssä hän astuu Taivaaseen ja näkee Jumalan valtaistuimen ja taivaallisen jumalanpalveluksen. Jumalan valtaistuin ja sillä istuja kuvataan loistavaksi kuin jaspis ja karneoli. Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde, ja siitä lähtee salamoita ja ukkosen jylinää. Valtaistuimen edessä on seitsemän soihtua ja lasinen, kristallin kaltainen meri. Jumalan valtaistuimen ympärillä on 24 muuta valtaistuinta, jolla istuvat 24 vanhinta valkoisissa vaatteissa.

Kirjoittaja näkee teurastetun karitsan, jolla on seitsemän sarvea ja seitsemän silmää. Se saa valtaistuimella istuvalta kirjakäärön, jossa on seitsemän sinettiä. Karitsa avaa sinetit yksi kerrallaan. Sinettien seuraukset ovat:

 • Valkealla hevosella ratsastava jousimies lähtee voittajana voittamaan.
 • Tulipunaisella hevosella ratsastava miekkamies tuo sotaa maan päälle.
 • Mustalla hevosella ratsastava mies, jolla on vaaka, tuo sodan seurauksena suuren nälänhädän ja inflaation, jolloin ihmisten rahat eivät riitä ruokaan.
 • Tuhkanharmaalla hevosella ratsastava Kuolema, jota seuraa Tuonela. He tappavat miekalla, nälällä, rutolla ja petojen kautta.
 • Kirjoittaja näkee alttarin alla Jumalan vuoksi surmattujen marttyyrien sielut, jotka janoavat kostoa. He saavat kukin pitkän valkean puvun ja heidän käsketään odottaa vielä hetken.
 • Suuri maanjäristys, aurinko pimenee, tähtiä putoaa maahan, taivas kääriytyy kokoon, ja vuoret ja saaret siirtyvät sijoiltansa. Kirjoittaja näkee neljä enkeliä valmiina vahingoittamaan maata, sekä 144 000 israelilaista kaikista Israelin sukukunnista ja lukemattoman suuren valkopukuisten joukon kaikista maan kansoista. He ovat uskovia, jotka on otettu taivaaseen maan päällä vallitsevasta ahdistuksesta.
 • Hiljaisuus taivaassa. Palava suitsutusastia heitetään taivaasta maan päälle, aiheuttaen ukkosia, salamoita ja maanjäristyksiä. Seuraa seitsemän enkeliä ja seitsemän pasuunaa.

Seitsemän pasuunaa

Kun karitsa avaa seitsemännen sinetin, kirjoittaja näkee seitsemän enkeliä, joilla on seitsemän pasuunaa. Enkelit puhaltavat pasuunoihin vuorotellen. Pasuunoiden seuraukset ovat:

 • Rakeita ja tulta heitetään maan päälle. Kolmannes maasta palaa.
 • Mereen heitetään palava vuori. Kolmannes merestä muuttuu vereksi ja kolmannes meren elävistä kuolee.
 • Taivaasta putoaa tulisoihtuna Koiruoho-niminen tähti makeisiin vesiin. Vedet käyvät karvaaksi ja paljon ihmisiä kuolee.
 • Kolmannes auringosta, kuusta ja tähdistä pimenee.
 • Taivaasta maan päälle pudonneelle tähdelle annetaan syvyyden kaivon avain. Kaivosta tulee heinäsirkkoja, kuninkaanaan syvyyden enkeli Abaddon, ja ne vaivaavat ihmisiä viisi kuukautta, mutta eivät tapa. Jumalan sinetillä varustetut ihmiset kuitenkin säästyvät.
 • Neljä enkeliä päästetään irti tappamaan kolmannes ihmisistä. Kirjoittaja näkee myös kaksi todistajaa, jotka saarnaavat ja profetoivat 1260 päivää. Tämän jälkeen peto surmaa heidät, ja heidän ruumiinsa ovat kaikkien nähtävinä kolme ja puoli päivää. Lopulta ne nousevat taivaaseen pilven kannattelemina.
 • Jumalan temppeli taivaassa aukenee. Peto saapuu.

Pedon seitsemän päätä

Seitsenpäinen meripeto, joka saa voimansa lohikäärmeeltä, on selvä viittaus Leviataniin tai Lotaniin, Vanhan testamentin ja myyttien seitsenpäisiin merikäärmeisiin.

Pedon seitsemän päätä on usein tulkittu kuvaavan seitsemää Rooman keisaria. Heistä viiden on ajateltu olevan kukistuneita: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius ja Nero. Nero kuoli vuonna 68. Kirja sanoo kuudennen "olevan", mikä voisi tarkoittaa Vespasianusta (70-79). Seitsemäs ei ollut vielä tullut, mutta hänen aikansa olisi oleva lyhyt. Se voisi tarkoittaa Titusta, joka hallitsi kaksi vuotta (79-81). Kahdeksas keisari oli Domitianus (81-96). Hänen voi katsoa olevan peto itse.

Toinen tulkinta katsoo päiden viittaavan maailmanvaltoihin, joista viisi on ollut (näiksi on ehdotettu muun muassa seuraavia: Egypti, Assyria, Babylonia, Persia ja Kreikka/Makedonia), yksi on (kirja kirjoitettiin Rooman valtakunnan aikakaudella) ja yksi olisi tuleva myöhemmin.

Seitsemän enkelin vitsaukset

Kirjoittaja näkee seitsemän enkeliä, joilla on seitsemän vihan maljaa. Enkelit vuodattavat maljat maan päälle. Maljojen seuraukset ovat:

 • Pedon merkin omaaviin ja pedon kuvaa palvoviin ihmisiin tulee pahoja paiseita.
 • Meri muuttuu vereksi ja kaikki elävä kuolee meristä.
 • Joet ja vesilähteet muuttuvat vereksi.
 • Aurinko saa vallan paahtaa ihmisiä kovalla helteellä.
 • Pedon valtakunta pimenee. Tämä saattaa tarkoittaa joko koko maata, tai pedon kaupunkia (Uusi Babylon, Rooma tai Jerusalem). Pimeys on niin tuskastuttava, että ihmiset pureksivat kielensä rikki tuskissaan.
 • Eufrat-virta kuivuu ja valmistaa siten tien idästä kohti Israelia tuleville sotajoukoille. Joukot kerääntyvät Harmagedoniin.
 • Salamoita, ukkosenjylinää ja rakeita, sekä ankarin historiassa koettu maanjäristys, jonka seurauksena kaupungit kukistuvat sekä saaret ja vuoret häviävät muuttaen näin maapallon maantiedettä lopullisesti.

Viimeinen tuomio

Viimeisellä tuomiolla kaikki kuolleet ovat seisomassa Jumalan valtaistuimen edessä, ja avataan kaksi kirjaa: tekojen kirja ja elämän kirja. Kuolleet tuomitaan tekojensa mukaan, ja ne, joiden nimeä ei löydy elämän kirjasta, heitetään tuliseen järveen, joka on toinen kuolema. Monet kristityt ymmärtävät 'toisen kuoleman' merkitsevän 'ikuista kuolemaa' eli piinaa helvetissä tai 'ikuista eroa Jumalasta', mutta kreikankielisen alkutekstin sanat 'deuteros thanatos' merkitsevät kyllä sananmukaisesti 'toinen kuolema'.

Uusi taivas ja uusi maa

Ilmestyskirjan toiseksi viimeisessä luvussa, luvussa 21, ensimmäinen taivas, maa ja meri ovat hävinneet, ja kirjoittaja näkee uuden taivaan sekä uuden maan. Taivaasta laskeutuu uusi Jerusalem, jossa Jumalan on tarkoitus asua ihmisten keskellä. Kuolemaa ja murhetta ei enää tule olemaan, koskapa ensimmäiset hävisivät.

Kaupungissa oli korkea muuri, kaksitoista porttia symboloimassa Israelin kahtatoista sukukuntaa, ja porteilla kaksitoista enkeliä. Kaupungin muurilla oli kaksitoista perustusta symboloimassa kahtatoista apostolia. Kaupungin korkeus, pituus ja leveys olivat kaikki 12 000 vakomittaa eli 2 304 kilometriä. Kaupunki oli rakennettu kullasta, jalokivistä ja helmistä. Kaupungissa ei ollut yötä, ja sen valaisi Jumalan kirkkaus.

Jumalan ja karitsan valtaistuimesta virtaa elävän veden virta, ja sen varrella elämän puu. Ihmiskunnan syntiinlankeemuksesta alkanut kirous oli poistettu.

(Wikipedia)

Pohdintaa näyistä

Itse uskon täysin profetioihin ja näkyihin, joita monet ihmiset saavat eri tavoin. Tietysti näyt, jotka on nähty tuhansia vuosia sitten, ovat vaikea pukea nykyajan sanoiksi, koska ajat ovat muuttuneet ja se mitä on nähty ei välttämättä ole silloin ollut olemassa. Esim. heitetään tulimereen voi hyvinkin tarkoittaa jonkun sodan tapahtumia, mitä maapallollamme on käyty. Mitään petoa taivaasta ei saavu, eikä ketään tulla Jumalan toimesta tuomitsemaan. Pedolla voidaan tarkoittaa vaikka nykyajan sotilaslentokoneita tai vielä tulevaisuuden lentäviä esineitä. Kaikki tuo on kuvainnollista. Se mielestäni tuossa voi olla totta, että "pahan" aikakausi koittaa ja se "paha" tuhotaan. Ei tarvitse katsoa kuin ikkunasta ulos tai uutisia, niin se taistelu on todellisuudessa käynnissä kovaa vauhtia. Senpä takia jokainen saa tehdä omat johtopäätöksensä Johanneksen näyistä.

Itse kiinnitän muutamiin seikkoihin erityishuomiota. Jos tarkastelemme seitsemää sinettiä ja mitä niissä lukee. Mainitaan sotaa maan päällä, nälänhätää, inflaatiota, tappavia tauteja. 1900-luvulla on koettu maailmansodat, suuret inflaatiot sekä talouden romahtamiset sekä tappavat taudit ovat lisääntyneet huimasti. Tällä hetkellä maailmassa kärsii nälänhädästä kaikkiaan n. 1mrd. ihmistä. Joka päivä kuolee 25 000 ihmistä nälänhätään. Joka viides sekunti kuolee lapsi maailmassa ja suurin osa heistä nälänhätään. Tappavia tauteja on ollut koko vuosisadan ja sodat eivät näytä loppuvan. Sinetissä 6 puhutaan suuresta maanjäristyksestä. Kirjoitin kesällä blogitekstin keskikesän kanavointi 2020. Kanavoinnissa tuli selkeästi julki seikka, että koronavirus on suuren tapahtumasarjan alku, joka tulee jatkumaan. Tuli myös hyvin vahvasti viitteitä, siitä että Äiti maamme voi todella huonosti ja se tulee aiheuttamaan erilaisia luonnonmullistuksia mm. vedenpinnan nousua. Äiti maa haluaa puhdistautua sisältäpäin "yskien", mikä viittaa maanjäristyksiin sekä tulivuorenpurkauksiin. Toki näitä on ollut kautta aikojen, mutta nyt on odotettavissa hieman toisenlaista kenties.

Seitsemän sinetin jälkeen tulee enkelien seitsemän pasuunaa, joka aloittaa viimeiset tapahtumat. Tässä puhutaan voimakkaasti erilaisista luonnonmullistuksista. Puhutaan mm. mereen heitettävästä palavasta vuoresta. Itse tulkitsen nämä tulivuorena tai asteroidina.

Pedon seitsemän päätä tulkinnassa puhutaan keisareista sekä maailmanvalloista. Kuten kaikki tietävät Vatikaani on ottanut hyvin vahvan jalansijan hallitsemisissa. Kaikki tietävät myöskin, että suunnitteilla on yksi maailmanhallitus, joka olisi mahdollisesti ohjattavissa Eliitin toimesta. Johanneksen ilmestyksessä puhutaan pedosta. Viitataanko pedolla juuri Eliitin hallitsemaan "väärään" maailmanhallintoon?

Viimeinen tuomio - Uusi taivas ja maa

Tämä on ehkä kaikkein mielenkiitoisin teksti. Elämme tällä hetkellä vuotta 2020. Puhutaan Kulta-ajasta, jolloin kaikki on muuttumassa. Kulta-aika alkoi jo eri näkemysten mukaisesti 2012 ja loppu häämöttäisi 2030 luvun alkupuolella. On tullut monessa kanavoinnissa esille, että heränneet ihmiset tulevat viemään tätä vanhaa maailmaa kohti uutta, uuden maailman syntymiseen. Tällä tarkoitetaan ihmiskunnan auttamista. Tulee tapahtumaan ns. ylösnousemus energeettisellä tasolla. Ylösnousemus tarkoittaa Kristus energiaa tai tietoisuutta. Puhutaan myös Kristuksen toisesta tulemisesta. Nykyaikana Kristuksen paluu tapahtuu vain hieman eri tavalla kuin 2000 vuotta sitten. Osa ihmisistä ei tule hyväksymään uutta taivasta ja maata täällä, joten on luonnollista, että he poistuvat. Kukaan ei tule heitä tuomitsemaan, he eivät vain tule kestämään valon määrää, mitä Kristus energia tuo tullessaan. Mitä Kristus energia tai Jeesuksen toinen tuleminen tarkoittaa? Niin kuin aiemmin tässä kirjoituksessa ja muissa kirjoituksissa olen puhunut kulta-ajasta. Kulta-aika tarkoittaa, että maan päälle on jo Kristus laskeutunut. Jeesuksen tuleminen ei tapahdu kuin 2000 vuotta sitten. Jotta elämämme maan päällä voi jatkua rakkaudellisesti ja harmonisesti, ihmiskuntaa tulee ohjata uuteen maailmaan. Kristus energian omaavat ihmiset tulevat sen tekemään Jeesuksen nimissä. Heidät on "varustettu" Kristuksen energialla ja mielenlaadulla. Tällä vuosituhannella heitä on vain enemmän kuin 2000 vuotta sitten.

Teksteissä mainitaan myöskin laskeutuvista enkeleistä maan päälle. Oma tulkintani pohjautuu taas useaan eri kanavointiin siitä, että maanpäällä tulee vielä aika, jolloin eri kiteymän olennot saapuvat maan päälle auttamaan ihmiskuntaa. Eri kiteymällä tarkoitan tässä elävää organismia toisilta planeetoilta ja maailmankaikkeuksista. Suomeksi sanottuna "alieneja". Tästä on useat kanavoivat maininneet ja useat eri henkilöt ovat myöskin havainneet heitä jo täällä valmistelevassa asioita tulevaa varten. Toki näkymättömän maailman eli henkimaailman läsnäolo on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana roimasti. Yhä useampi herännyt henkilö kykenee kommunikoimaan henkimaailman kanssa, mikä auttaa heitä monessakin asiassa. Voidaan myös tulkita ko. asiaan todella Jumalan valtakunnan laskeutumisena.

Loppujen lopuksi Johanneksen näyt ovat hyvin realistisia mitä maailma on käymässä läpi tällä hetkellä. Seuraavat 1-3 vuotta näyttävät todelliset tapahtumasarjat, mitä tulee tapahtumaan. Aina täytyy muistaa, että näyt tulevaisuuteen pohjautuvat aikaikkunoihin ja aikaikkunat vaihtuvat sen mukaan, mitä ihmiskunta tekee asioiden suhteen. Kaikki ei välttämättä toteudu sen mukaan mitä vuosituhansia sitten joku on nähnyt. Mutta osa tulee varmasti toteutumaan, osa on jo toteutunutkin.

Toivottavasti kirjoitus ei aiheuttanut kenellekään mielipahaa tai lisännyt pelkoa. Kaikki tapahtumat tulevat täyttymään täydestä rakkaudesta, ketään tuomitsematta tai pelon kautta. Maailmaa viedään kohti uutta, Uutta maailmaa, jossa pahuutta ei ole näin paljoa kuin tällä hetkellä. Kirjoitin blogitekstin Cirque du monde, jossa loppujen lopuksi "taivaasta" laskeutui valo-olento, joka toi kirkkauden, rakkauden ja hyvyyden maan päälle. Tämän jälkeen "pahuus" poistui, eikä enää koskaan saapunut maailmaamme, Uusi maailma oli syntynyt. Kirjoitus tuli täytenä kanavointina ja uskon vahvasti siihen, että näin Uusi maailma tulee syntymään erinäisten sinettien ja pasuunoiden jälkeen.

Rakkautta kaikille.