Kohtaloa vai karmaa

07.01.2021

Kautta historian ovat filosofit, teologit ja astrologit pohtineet onko ihmisten elämä ennalta määrätty, vaikuttaako siihen aiemmat teot ja ajatukset. Vai onko kaikki vain sattumaa, niin kuin osa tieteestä tuppaa määrittämään. Monissa eri uskonnoissa ajatellaan, että tulevaisuus on jumalan käsissä ja se on ennalta määrätty. Toisaalta on olemassa myös erilaisia suuntauksia, joissa ajatellaan, että ihminen on vapaa tekemään omat päätöksensä sekä hänellä on vastuu myös tekemistään päätöksistä. Näiden lisäksi on näkökulma, jossa ajatellaan molempien yllä olevien lähtökohtien olevan oikeita: toisaalta jumala on määrännyt ennalta jokaisen olennon elämän, ja toisaalta jokaisella on tästä huolimatta vapaus tehdä päätöksiä oman tahtonsa mukaan.

Astrologiassa astrologit pyrkivät osoittamaan, että ihmisen elämä on tähtien ja taivaankappaleiden määrittämää, osana maailmankaikkeuden eli Universumin energiaa. Astrologian historiahan juontaa juurensa muinaisiin sivilisaatioihin, joissa papit seurasivat tähtien liikettä. Myös ennustaminen kiinnosti silloin ihmisiä ja kuului heidän arkeensa. Astrologia määritteli mm. sodat, rakennukset ja kaiken. Astrologiassa syntymäkartan avulla pystytään määrittämään ihmisen perusluonne. Samoin väitetään pystyvän ennustamaan ihmisen tulevaisuutta sekä kohtaloa. Ennustukset perustuvat aurinkokunnan taivaankappaleiden liikkeisiin määrättynä aikana ja joiden sijainti sekä suhde muihin planeettoihin suhteutetaan syntymähetkeen. Tätä kutsutaan aspektiksi.

Onko mahdollista ennustaa eri taivaankappaleiden liikkeistä ihmisen kohtaloa tai tarinaa? Kuulostaa hyvin monimutkaiselle sekä epäuskottavalle. Täytyy aina muistaa, että kaikki maailmankaikkeudessa on energiaa, niin ihminen kuin planeetatkin. Meissä kaikissa on samaa energiaa. Kaikki aurinkokuntamme planeetat ja muut isoimmat asteroidit vaikuttavat maa planeetan toimintaan sekä sijaintiin, koska kaikki vetävät puoleensa toisiaan. Kaikki tuntevat kuun vaikutukset - täyden kuun aikana joku ei saa unta kunnolla. Toisaalla kuu taas nostattaa meriveden pintaa useilla metreillä jne. On se myönnettävä, että taivaankappaleilla on vaikutusta meihin kaikkiin täällä maa planeetalla. Jos kuulla on suuria vaikutuksia elämiimme, niin miksei muilla planeetoilla olisi?

Voiko taivaankappaleista ennustaa asioita, joita se koskee, mutta joissa ihminen ei ole osallisena? Tällaisia voivat olla esim. sairaudet, kuolemat, onnettomuudet ja erilaiset menestymiset satunnaisesti, kuten lottovoitto.

Horoskooppien syntymäkarttahan on tarkka, koska syntymässä ihmisen perusrakenne on määritelty. Elämänsä aikana ihmiseen vaikuttaa toki moni muukin asia, joka muokkaa persoonaa laajalti. Ihminen saa perinnöllisyyden suvultaan, ulkoiset vaikutukset ympäristöstään, vuorovaikutukset ihmisiltä jne. Jos ihminen syntymän jälkeen tyytyy siihen mitä on saanut eikä kehitä itseään eteenpäin, on hän tyytynyt kohtaloonsa. Jos nämä tekijät taas vaikuttavat ihmiseen negatiivisesti, on ihmisen tie negatiivisempi kuin se voisi olla.

Mutta meillä kaikilla on kuitenkin se vapaa tahto. Olimme syntyneet mihin tahansa, minkälaisiin olosuhteisiin tahansa, me pystymme mihin vain tahdon voimalla. Tätä voidaan myös kutsua positiivikseksi energiaksi. Täytyy aina muistaa, mitä enemmän meillä on positiivista energiaa, sen vähemmän negatiivinen energia meihin vaikuttaa.

Onko sitä kohtaloa vai ei? Onko se meidän ihmisten kehittelemä valitus, vai onko se jumalien meille määräämä tie? Uskonnoissa jumalat määräävät meidän elämämme. Onko se ollut kautta aikojen väline erilaisille oikeutuksille mm. sotiin ja muihin vääryyksiin?

Vaiko Karma? Onko kohtalolla ja karmalla eroa?

Karma ei merkitse kohtaloa, sillä jokainen voi vaikuttaa omaan käytökseensä ja elämäänsä. Karmalla tarkoitetaankin syyn ja seurauksen lakia. Hyvällä saadaan hyvää ja paha saa palkkansa. Tämä koskee ikuisuutta, sillä karman mukaan kannamme tekomme läpi kaikkien elämien kunnes "karman velat" on maksettu pois. Todellisuudessa karma ei ole negatiivista. Se vain yksinkertaisesti tarkoittaa antamiamme kokemuksia muille ja taas vastaavasti saamiemme kokemuksia takaisin. Voi olla, että, jos olet ollut toiselle ilkeä, niin seuraavassa elämässä sama sielu onkin lapsesi, äitisi tai voit olla ko. henkilön omaishoitaja koko elämän aikana. Tällöin saatat "maksaa" karmaa pois positiivisilla tekemisillä.

Miten meditointi liittyy sitten tähän kaikkeen? Tahto voi vapauttaa meidät kohtalon määräämistä tekijöistä. Paremmin kuin "normaalilla" tahdolla, tämän voi saavuttaa "paranormaalilla" tahdolla, mm. meditoimalla. Tässä pystytäänkin lopullisesti vapautua kohtalon vallasta ja päättää täysin vapaasti ja itsenäisesti elämästäsi ja tulevaisuudestasi. Meillä on aina se vapaa tahto asioihin.

Meditoinnin avulla pystymme siis pääsemään eroon kokonaan kohtalosta. Emme ole enää kohtalon pelinappuloita, ei ole negatiivisuutta, tunteet ovat omissa ohjaksissamme, kestämme enemmän erilaisia paineita, saamme enemmän tietoisesti maailmankaikkeudelta energiaa, jota voimme hyödyntää jokapäiväisessä olemisessa. Meditointi auttaa siis ymmärtämään kaikkea mitä koemme. Meditoinnilla pääsemme "käsiksi" asioihin, joita normaalilla "päivätietoisuuden tilalla" emme huomaa, emmekä ymmärrä. Meditointi yksinkertaisesti helpottaa elämäämme.

Kohtalo on hävitetty ja karma jäänyt jäljelle. Tällöin elämämme on täysin omissa käsissämme. Emme tarvitse arvuutella tulevaisuuden ihmeitä.

Elämme aina vaan omien toiveiden, halujemme ja päämäärien mukaisesti. Jos haluamme elämältämme hyvää, tehdään muille hyvää. Kaikki on sinun omissa käsissäsi tästä eteenpäin, ei ole kohtaloa. Ollaan onnellisia ja tyytyväisiä joka päivä.

Vuonna 2019 maaliskuussa itse kävin ensimmäisen kerran astrologin luona, koska olin kuullut kovin ihmeellisiä tarinoita, siitä kuinka he voivat "nähdä" tulevia tapahtumia sekä menneitä, niin tarkkaan. Menin Tapiolassa sijaitsevalle astrologille Jukka Viertomantereen luentaan. Jukka kertoi niitä, näitä, noita sekä tulevaisuudesta että menneisyydestä. Kysyin Jukalta, miten karttaa osaisi itse lukea. Jukka totesi, että ei sitä pystykään ellei tutustu astrologiaan paremmin. Luennan jälkeen menin kotiin ja tarkastelin päivämääriä mitä hän kertoi menneestä. Hämmästykseni oli valtava. Niitä, näitä ja noita osuivat kuin laivan upotuspelissä konsanaan. Myöhemmin tulevat tapahtumat vaan alkoivat tapahtua ja totesin, että vau, heittipä se Jukka tikat täys kymppiin silmät sidottuina, selkä tikkatauluun päin.

Kiinnostukseni astrologiaan heräsi Jukan tapaamisen jälkeen. Näin Seppo Tanhuan mainoksen astrologian peruskurssista Helsingissä ja ilmoittauduin välittömästi. Kuvittelin ennen kurssi, että mihinkös olenkaan nyt itseni laittanut, enhän tajunnut astrologiasta yhtään mitään, enkä edes horoskoopeistakaan. Muistettakoon, että horoskoopit ja astrologia ovat aivan eri asia. Kurssille menin ja totesin taas, että vau. Eihän se nyt niin kauhean vaikeaa ollutkaan. Innostuin asiasta sen verran, että ilmoittauduin Sepon jatkokurssille. Kurssit osoittautuivatkin todella hyödyllisiksi, että nyt itse kykenee seuraamaan astrologisia kuvioita jonkin verran ja osaa odottaa mitä ensi viikolla tai seuraavassa kuukaudessa voisi tapahtua. Kurssin jälkeen aloin seurata astro.fi sivuilla astrokalenteria, joka on todella hyvä työkalu siihen mitä itse tarvitsen. Kannattaa kokeilla! Tässä vaiheessa mainitsisin yhden kuvion astrologiasta. Joka kerta, kun flunssa iskee, kova väsymys ja herpes ilmaantuu huuleen, löytyy astrologiselta kartaltani Saturnuksen avautuva neliö nousumerkki. Tiedän jo aina etukäteen, koska väsymys sekä flunssa helpottuu....lähes päivälleen.

Toinen otteeni koskee tulevaa astrologista kuviota Jupiterin sulkeutuva sekstiili aurinko. Kuvio on alkanut 11.12.20 ja loppuu 25.1.21. Voimakkaimmillaan se on 11.1.21. Voimakkuudeltaan 5/6. Mitä se sitten tarkoittaa:

Palkkion maksun aika

Tarkoituksen löytäminen omalle elämällesi ja olemassaolollesi on kiinni kyvystäsi keskittää energiasi sellaisiin asioihin, joita pidät tärkeinä ja joista jaksat olla päivittäin innostunut. Maailmankaikkeuden jatkuva kehittyminen ja laajentuminen kuuluu Jupiterin alaisuuteen ja tämän jakson aikana saat palkkion jokaisesta itsenäisesti ottamastasi kehitysaskeleesta viimeksi kuluneiden vuosien aikana. Koska juuri nuo sinun kannaltasi merkitykselliset ratkaisut kuuluvat yleiseen kehitykseen, niin tulet nyt saamaan jokaiselle omalle ideallesi sitä suurempaa tukea mitä enemmän olet siihen tähän mennessä panostanut. Oman tarkoituksesi toteuttaminen ei totisesti ole ollut helppoa, sillä se on vaatinut sinulta jatkuvaa ymmärrystä mielensä pahoittaneille ihmisille lähipiirissäsi.

Tämä aika kuitenkin hyvittää sekä sinun että läheistesi kärsimät pelon ja menetyksen tunteet niin ruhtinaallisesti, että jatkossa sinun on paljon helpompi luottaa omiin tuntemuksiisi ja ideoihisi sekä tehdä niiden vaatimia vaikeita päätöksiä. Nyt voit olla siis aivan varma omien projektiesi menestyksellisestä etenemisestä siksi, että niillä on selvä sosiaalinen tilaus, joka hakkaa mennen tullen tehokkaimmatkin mainoskampanjat.

Ellet ole vielä kunnolla rohjennut toteuttaa itseäsi tähän mennessä, niin tämä aika avaa siihen kaikki mahdollisuudet, mutta edellyttää sinulta paljon tähänastista itsenäisempää ja rohkeampaa suhtautumista omiin ideoihisi ja esille putkahtaviin yllättäviin mahdollisuuksiin. Portit menestykseen ovat auki.

Palaan tähän tulevaan kuvioon myöhemmin, kertoen mitä se tarkoitti ja mitä tuleman piti. Itsekkään en siis tiedä muuta kuin, jotain on tapahtumassa. Muistettakoon, että lopetin työt kokonaan lokakuussa henkimaailman neuvosta, jotta uudelle asialle tulisi tilaa.

Seuraava kirjoitukseni koskeekin astrologiaa ja mitä sieltä todella voi nähdä ja ennustaa. Jukka Viertomantereen astrologinen tulkinta vuodelle 2021 ja siitä tulevaisuuteen on erittäin mielenkiintoinen. Minkälaisissa ajassa olemme eläneet ja mitä ihmiskunnalle on odotettavissa lähitulevaisuudessa. Koska tällä hetkellä olevat asiat ja huolet voisivat helpottua? Joillekin se on selvää selvempää, kun pallojen liikettä osaa tulkita oikein!